Relaties

De Witte Kerk
Beeldbepalend

Relaties van de Witte Kerk in Heiloo

De Witte Kerk maakt deel uit van de Heilooër samenleving. Er zijn verschillende samenwerkingsverbanden, zoals met de Muziek- en Dansschool en de bibliotheek. De kerk is eigendom van de Protestantse Gemeente Heiloo en de toren is van de gemeente Heiloo.

Gemeente Heiloo

De gemeente Heiloo is eigenaar van de toren en het kerkhof van de Witte Kerk.

Ieder jaar houdt de gemeente Heiloo zijn nieuwjaarsreceptie in de Witte Kerk. Alle inwoners van Heiloo zijn dan welkom.

De gemeente gebruikt de kerk onder ander voor de jaarlijkse ‘lintjesregen’. Betrokken Heilooënaren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de samenleving worden uitgenodigd om naar de Witte Kerk te komen om een Koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen.

Gemeente Heiloo

Muziek- en dansschool Heiloo

Regelmatig spelen leerlingen van de Muziek- en Dansschool Heiloo hun nieuw ingestudeerde stukken voor een publiek van ouders, familie en vrienden in de Witte Kerk.

Muziek- en dansschool Heiloo

Stichting Cultuur Bevordering Heiloo

De Witte Kerk Heiloo biedt al tientallen jaren een ideaal podium aan de concerten van de Stichting Cultuur Bevordering Witte Kerk Heiloo. De programma’s zijn verrassend, avontuurlijk en van een hoog niveau. In de prachtige akoestiek van de Witte Kerk komt de muziek volkomen tot zijn recht. De musici spelen er graag en lichten het programma altijd toe, wat door de toehoorders enorm op prijs wordt gesteld.

De concerten vind je in de agenda.

Stichting Cultuur Bevordering Heiloo

Historische Vereniging Heiloo

De Historische Vereniging Heiloo stelt zich ten doel de belangstelling voor en de studie van de geschiedenis van Heiloo te ontwikkelen en te stimuleren. Daar hoort de Witte Kerk ook bij! Jaap de Graaf van de Historische Vereniging schreef het boek ‘Meer dan 1000 jaar Witte Kerk’. De drie originele schilderijen van Marianne Eugster die in het boek afgebeeld staan, zijn bij de Historische Vereniging te koop!

Historische Vereniging Heiloo

Met dank aan...

De foto’s op deze website zijn onder andere genomen door Ton Mosheuvel. De expositiefoto’s tonen werk van Wilma Hoebee (bronzen beelden), Lida Dijkstra-Pastoor (glasobjecten) en Margret Heeremans (schilderijen).

Met dank aan...