Over ons

De Witte Kerk
Beeldbepalend

Stichting Monument Witte Kerk Heiloo

De Witte Kerk is beeldbepalend voor Heiloo. De Stichting Monument Witte Kerk Heiloo is opgericht in 2012 en heeft als voornaamste doel het verwerven van gelden voor het onderhoud en de restauratie van de Witte Kerk in Heiloo. Daarnaast richt de stichting zich ook op het invullen van de maatschappelijke en culturele functie van het gebouw.

De Witte Kerk is voor ons allemaal

Ben je al eens in de Witte Kerk geweest? Je kunt de kerk als monument bezoeken bijvoorbeeld tijdens een van de rondleidingen. Maar je kunt er ook een concert of een lezing bijwonen, een expositie bekijken, vergaderen, trouwen en rouwen.

De Witte Kerk is ook te huur voor evenementen. Organiseer je een congres, een masterclass of een andere bijeenkomst? Dan is de Witte Kerk wellicht dé locatie voor jou.

In de Witte Kerk kom je als je behoefte hebt aan verdieping en inspiratie. Of aan een moment voor jezelf.  We vinden het belangrijk dat de Witte Kerk toegankelijk is voor iedereen.  Daarom staat de deur zo vaak mogelijk open.

 

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Monument Witte Kerk Heiloo bestaat uit een aantal leden. Lees verder…

Bestuur

Vrijwilligers

Een trouwe groep vrijwilligers zet zich in om de kerk open te houden. Of het nu gaat om een rondleiding met een goed verhaal, een heerlijke kop koffie of om de organisatie van een huwelijk of rouwplechtigheid, de vrijwilligers weten waar ze voor staan. Met hun jarenlange ervaring zorgen zij voor een solide basis voor het reilen en zeilen van de kerk.

Heb je interesse om vrijwilligerswerk voor de Witte Kerk te doen? Neem dan contact op met Tineke de Groot.

E-mail: info@wittekerk-heiloo.nl

Vrijwilligers

Protestantse Gemeente Heiloo

De kerk is eigendom van de Protestantse Gemeente Heiloo (PGH), maar niet in zijn geheel. De toren en het kerkhof zijn van de burgerlijke gemeente Heiloo.

De kerk is alleen nog in gebruik voor bijzondere vieringen, zoals tijdens de Stille Week. De wekelijkse zondagse erediensten zijn in de nabij gelegen Ter Coulsterkerk. Het is mogelijk om rouwdiensten en huwelijksinzegeningen te houden in de kerk. Voor leden van de PGH gelden er aparte afspraken.

Protestantse Gemeente Heiloo

Steun de Witte Kerk

Onmisbaar in het dorpsgezicht van Heiloo. Dat is de Witte Kerk. Met haar deuren gericht op ’t Loo en het winkelend publiek is de Witte Kerk beeldbepalend.

Om de Witte Kerk te behouden hebben we je steun hard nodig!

Wordt daarom Vriend van de Witte Kerk.

Jaarlijks is er veel geld nodig voor onderhoud en renovatie. De Witte Kerk is een rijksmonument en werkzaamheden moeten volgens strenge normen worden uitgevoerd. We hebben een top 20 van bouwwensen opgesteld.

De Witte Kerk heeft de culturele ANBI-status (nr. 851711856). Meer informatie is te vinden op: ANBI Status Witte Kerk

Steun de Witte Kerk

Jaarverslagen

In het jaarverslag 2021 vind je informatie over 2021 met onder andere de monumentenstatus, fondsenwerving en de jaarrekening. De jaarrekening is onderdeel van het jaarverslag.

Jaarverslagen