Vanaf woensdag 7 juli opent de Witte Kerk iedere week haar deuren voor de zomerse concertenreeks en bezichtigingen. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om de kerk te bekijken.  Gerard Leegwater speelt op 25 augustus van 12.00 tot 13.00 uur op het grote kerkorgel en het authentieke kabinetorgel.  Op de andere woensdagen zijn er op hetzelfde tijdstip diverse optredens.

7 juli: Urker bariton Piet Baarssen en de sopraan Mirjam Betjes komen naar Heiloo. Als verrassing is er het jonge zangtalent uit Bruinisse, Mathijn ter Have die duetten zingt met o.a Piet Baarssen. Zij worden begeleid door de Zaanse organist Dub de Vries
14 juli: orgelconcert door Hans Stehouwer
21 juli: Peter Rijs
28 juli: verrassingsconcert
4 augustus: trompettiste Melissa Venema
11 augustus: panfluitiste Esther Meulmeester. Dub de Vries orgel & piano
18 augustus:  de muziekgroep met z’vijfen’ en trio ‘Solowjie’
25 augustus: Gerard Leegwater

Voor de bezoekers ligt een beknopte geschiedenis van de Witte Kerk klaar in het  Nederlands, Engels, Frans en Duits.