De Historische Verening Heiloo organiseert in samenwerking met de Stichting Monument Witte Kerk Heiloo wederom een aantal rondleidingen. Jaap de Graaf (auteur van het boek, ‘Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo’) zal over de  geschiedenis van het gebouw maar ook over het interieur van de kerk vertellen. Het belooft een boeiende avond te worden.
Want weet u bijvoorbeeld dat de Witte Kerk een van de oudste kerken van Nederland is en dat niet alleen aan de zuid- en oostzijde mensen  begraven zijn maar dat aan de noordzijde (het grasgebied) arme mensen en kinderen  begraven werden? Maar dat er ook aan het uiterlijk van de kerk door de jaren heen veel veranderd is??
Er zijn rondleidingen op 7 en 14 augustus.

De rondleidingen beginnen om 19.00 uur. De kerk is open om 18.30 uur. Vanaf dan staat de koffie klaar !

Kosten € 5,00 p.p. incl. koffie en een attentie.
Mocht u zich al vast willen voorbereiden op deze mooie avond leest u dan het boek:
‘Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo’.  Info: 06-51718363
Aquarel door Marianne Eugster. De Witte Kerk van Heiloo in de eerste helft van de vijftiende eeuw.