Witte Kerk

Monument

Verhuur

Evenementen

10 december, vanaf 18.15 uur

Evi Velders en Marinta Rutten, mede-initiatiefnemers van het eerste uur, vertellen dat het thema dit jaar is: ‘alles stroomt’. “We maken weer een mooi programma voor de Witte Kerk, waarbij ook weer de namen van overleden kinderen worden gezongen, door Helen Botman, met begeleiding door gitarist Peter van Vleuten.”

Wie een naam wil opgeven, kan dat doen via wldheiloo@gmail.com
Het begint om 18.15 uur met de inloop. De toegang is gratis, iedereen is welkom.

 De namen die worden opgegeven komen op glazen druppels. Die komen te hangen in een speciale installatie met verlichting aan de zuidkant van de Witte Kerk. Dit geheel blijft staan tot en met de eerste zondag van januari.

Tijdens de viering wordt het Wereldlichtjesdag-lied gezongen, is er een voordracht en een overweging. Er is natuurlijk het ritueel van een kaarsje aansteken voor iedere naam. Helen Botman zingt enkele liedjes en na afloop is er de gelegenheid elkaar te ontmoeten, met glühwein en chocolademelk en om bij het tijdelijke namenmonument te kijken. “Je kunt van te voren een naam opgeven of ook nog bij binnenkomst op 10 december.”

Kijk voor meer informatie over Wereldlichtjesdag ook op de website van de stichting Kist: https://stichtingkist.nl/wereldlichtjesdag-2023-heiloo/