Donna Musica (cello en viool) brengt samen met pianist Hendrik-Jan Bosma en vertelster Carien van Opstal twee beroemde muzikale verhalen ten gehore; de Moldau van Smetana en Ma Mere l’Oye (sprookjes van Moeder de Gans) van Ravel.

In het eerste verhaal neemt Carien je mee op de avontuurlijke reis van de arme houthakker Jakob. In zijn bootje onderneemt hij een gevaarlijke tocht over de rivier de Moldau op zoek naar een schat. De meeslepende muziek van de Moldau, geschreven door de Tsjechische componist Smetana, ondersteunt deze reis.

In Ma Mere l’oye schreef Maurice Ravel vijf stukken  voor de piano, gebaseerd op de sprookjes van Moeder de Gans, waaronder de Schone Slaapster en Belle en het Beest.
In een vrije bewerking van Carien van Opstal ontmoeten de sprookjesfiguren elkaar en krijgt het verhaal een verrassende wending. Hendrik-jan Bosma bewerkte de muziek voor piano, viool en cello.

Er zijn twee voorstellingen, aanvang 13.30 en 16.00 uur.

Prijs concert: € 15,-/kinderen € 10,-
Restaurant Herberg Jan biedt speciaal voor dit concert een arrangement aan met koffie/thee/limonade en koek à  € 5,-
Totaalarrangement: € 20,- (kinderen € 15) p/p

Voor bestellen van kaarten en arrangement: www.donnamusica.nl