Maria, van lofzang naar klaagzang

Rond het thema ‘Maria, van lofzang naar klaagzang’ hebben vier professionele musici een programma samengesteld.

Als inleiding hoort u enkele delen van de lofzang van Maria, o.a. uit het Magnificat van J.S. Bach. Het dramatische Stabat Mater van G.F. Sances wordt gezongen door sopraan-solo met begeleiding van orgel en cello. In slechts enkele minuten komt de complete tekst met alle bijbehorende emoties voorbij.
Een Sarabande voor cello-solo van J.S. Bach geeft enige gelegenheid tot contemplatie, waarna het beroemde Stabat Mater van Pergolesi volgt. Het voorgeschreven strijkorkest is gereduceerd tot cello en orgel; de beide bovenstemmen van het strijkorkest komen nu tot klinken door de rechterhand van de organist.

Sopraan – Arleen van Wijland
Mezzo – Anne-Marieke Evers
Cello – Elske Tinbergen
Orgel – Henk van Zonneveld

Aanvang: 15.00-16.00 uur
Kaarten à € 20,- via Henk van Zonneveld of mail henkvanzonneveld@ziggo.nl

In verband met te verwachten coronaregels zijn maximaal 30 bezoekers toegestaan. Reserveren is derhalve verplicht.

Mochten er nog strengere regels gaan gelden waardoor het concert niet door kan gaan, dan wordt uw geld weer teruggestort.