In het weekend van 15 en 16 augustus is er een bijzondere, persoonlijke, expositie in de Witte Kerk. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederlands-Indië werd bevrijd van de Japanners. Ook inwoners van Heiloo hebben in de Japanse kampen gevangen gezeten. De expositie toont hun voorwerpen en herinneringen uit die tijd.

Brieven naar huis of vrienden, kaartjes van mannen naar echtgenotes en kinderen die in andere kampen zaten, foto’s, dagboekfragmenten, krantenartikelen uit die jaren en schaarse voorwerpen uit die tijd die overgebleven zijn, vertellen ons nu de vaak emotionele herinneringen aan die tijd. Een periode die vaak diep is weggestopt door degenen die het meegemaakt hebben en soms onbekend voor mensen die die ervaringen niet hebben gekend!

Optreden en boeken
Naast deze kleine tentoonstelling is er op zaterdag een optreden van het Gamelan ensemble WIDO SARI, zal de Bergense Boekhandel met een uitgebreide boekentafel staan, toont de bibliotheek een speciale collectie boeken over dit thema (natuurlijk daar te leen) en zijn er kleine Indische hapjes te koop om mee naar huis te nemen.

Workshop voor kinderen
Op zondag begint de dag met een workshop ‘’Muzikaal geklets- communiceren met de angklung’’. Leer dit traditionele Indonesische bamboo-instrument bespelen! Voor kinderen uit groep 3 t/m 8 (reserveren: isabelle.vermeij@gmail.com).

Tijdsblokken
In verband met de corona-maatregelen en uw veiligheid kunnen wij op beide dagen slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd in de Witte Kerk toelaten. Wij hebben de dag om die reden in een aantal bezoekersblokken ingedeeld.

Zaterdag 15 augustus

Blok 1: 10.30 – 12.00 uur

Blok 2: 12.30 – 14.00 uur

Blok 3: 14.30 – 16.00 uur

Zondag 16 augustus

Blok 1: 10.30 – 12.00 uur     Besloten workshop angklung: Muzikaal geklets
(van tevoren reserveren s.v.p.)

Blok 2: 12.30 – 14.00 uur

Blok 3: 14.30 – 16.00 uur

Reserveren kan alleen ter plaatse bij de Witte Kerk, vanaf een kwartier voor aanvang. Vol = vol, maar reserveren voor een volgend blok kan ter plekke. De toegang is gratis maar donaties ter plekke t.b.v. het programma worden zeer op prijs gesteld.